30 Eylül 2015 Çarşamba

Güncel : Uçtu uçtu dolar uçtu..

 

Merhaba arkadaşlar;

Bugün güncel sayfalarımızı Amerikan para birimi olmasına rağmen ülkemizde ekmek su gibi kullanılan Doların uçmasına ayırdık. Memleket sevdalısı bilinçli kişiler olarak zaman zaman teknik konulardan uzaklaşıp günceli paylaşmaya da çalışıyoruz, naçizane fikirlerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Basından ve Tv den takip ediyorsanız, sık sık medyada Dolar uçtu haberleri yazılıyor, çiziliyor. neymiş efendim Dolar 2.75 olmuş, efendimiki gün sonra dolar 2.95 olmuş, efendim dolar tarihi zirve yapmış 3 olmuş. valla amerikalı olsam baya bi koltuklarım kabarır ne memleketmişiz kardeşim durduk yerde paramız değerleniyor derdim. Türk mediası uzunca bir süredir toplumu gütmeye çalışan bir algı operasyon merkezine döndü.

Geçmişde ki gelişmeleri hepimiz biliyoruz, bu kadar bilgi bombardımanı altında medyadan uzak olmak, manupile edilmemiş bilgiye erişmek gerçekten çok zor. Medyanın kendisine verilen görevi layıkı ile yapıp, milleti dezenformasyona uğratması Türkiyenin geleceği ile ilgili çok detaylı çalışmalar yapıldığının ispatı gibi.

Kıt kanaat geçinen milyonların devlet yardımına muhtaç olduğu bir ülkede basının Türk lirası bugün de değer kaybetti şeklinde manşet atması kendi bindiği dalı kesmesi gibidir. Kara haberlerden bıkkınlık getiren gelişmeler yanında havuç/sopa misali arada iyi haberleri gündeme getirmek gerekir, yoksa kimse TV seyretmez, gazete okumaz.

Ancak işin tuaf yanı ülkede elle tutulur iyi gelişmenin olmaması, bu sebeble bari eşin dostun iyi gelişmelerini duyuralım mantığında isviçreli bilim adamları, alman icatları, fransız sanat haberleri insanlara yedirilmeye çalışılıyor. Bunun yanında amerikan dolarının başarısı da göz ardı edilmiyor tabiki. Dolar uçtu diye manşet atılıp psikolojide aynalama dediğimiz hatayı diğer tarafa yükleme ve bünyeyi rahatlatma işlevi görülüyor, bir nevi ruhsal masaj diyebiliriz.

Arkadaşlar, dış borç 600 milyar doları aştı. Aynı günlerde 1 milyar dolar bütçeli hindistan uzay programı yörüngeye sabit uzay üssünü yerleştirdi. Eller gider aya biz yaya derler ya. Güzel ülkemin kaynakları peşkeş çekiliyor, ormanlar, göller, madenler yağmalanıyor, karşılığında ölmiyecek kadar para kazanmamıza izin veriliyor. Bunun adı her dilde işgaldir. Ülkemizin geldiği durumu görünce çoğunluğun ülkenin bekası, milletin refahını gözetmediğini anlıyoruz, bari çocuklarımızın olan geleceğe sahip çıkalım.

Dolar uçmasın, Türk lirası uçsun, İnşallah…

bir daha ki yazıda buluşmak üzere, hoşcakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder