24 Mart 2015 Salı

MTH Yenilikler - 8

 

Merhaba arkadaşlar;

MTH Paket yazılımı son sürümü olan R2015 içerisindeki yenilikler ve iyileştirmeler ile ilgili detaylı bilgileri paylaşacağımız yazı dizimizde bugünü Isı kaybı yazılımında Fuga hesabına ayırdık.

Isı kaybı hesabı yazılımında fuga hesabı otomatik olarak yapılıyor. Bu işlemler sırasında mahal içerisindeki fuga hesabına dahil olacak bileşenler ve özellikleri otomatik olarak tespit ediliyor ve fuga hesabı içerisinde kullanılıyor.

Fuga hesabına dahil edilecek bileşenler farklı delta T değerlerine sahip olabilir. Bu gibi durumlarda birden fazla fuga hesabı yapılması ve hesaplara eklenmesi en bilimsel yaklaşımdır. Yalnız ülkemiz şartlarında ve hesap uygulamalarında iç bileşenlerden oluşan delta t’ler sonucundaki hesaplarda meydana gelen fuga ısı kayıpları ihmal edilmektedir.

Örnek olarak bir iç kapı dt’ değeri 4 derece bile olsa yaklaşık 7 Watt ısı kaybı meydana gelmektedir. Bu gibi durumlarda kullanıcılar çeşitli zamlardan kaynaklanan değerlerin bu gibi ihmal edilebilir ısı kayıplarını karşıladığını öngörüyor.

Isı kaybı .ini dosyası içerisinde [Default] başlığı altında bir opsiyonumuz mevcut. Bu opsiyonun default değeri Off olarak ayarlanmıştır. Bu sayede fuga hesabı içeriğine ısı kaybı değeri ihmal edilebilecek iç yapı bileşenleri dahil edilmemektedir. Bu değeri On ayarına getirerek tekrar dahil edilmesi sağlanabilir.

Bir daha ki yazıda buluşmak üzere, hoşcakalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder