27 Ocak 2021 Çarşamba

Eski Versiyonlardan MTH#1'e Isıkaybı İmport Etmek

 Merhaba arkdaşlar;


Bildiğiniz üzere MTH sürümleri yenilendikçe dosya formatlarında değişiklikler olabiliyor. Bunun en büyük sebebi hesaplar ile ilgili daha çok ve çeşitli verinin saklanması zorunluluğu oluyor. Dosya formatları değiştikçe eski versiyonlarda oluşturulmuş dosyaların Dosya Aç komutu ile açılması ve güncellenmesi de gittikçe zorlaşıyor. Bu sebeble MTH programları ancak 2-3 versiyon geriye kadar dosyları kolaylıkla açıp güncelleyecek şekilde programlanıyor.

Bunun yanında daha önce ki yıllarda yapılmış bazı projelerin açılması gerekebilir. Bu gibi durumlarda programlar içinde Dosya Menüsünde yer alan İmport/Export yani Girdi/Çıktı komutları size yardımcı olacaktır. RAW Format dediğimiz ve bir text dosyası özelliklerinde olan ve mümkün olan en yalın hali ile eski dosyalarınız yeni sürümlere çağırılabilir.

Bu işlem için önce elinizde ki eski sürüm sistemden Dosya Aç komutu ile dosyanızı çağırınız. Dosya / Çıktı komutu vererek CSV formatında bir dosya oluşturunuz.

Oluşturduğunuz txt formatında ki dosyayı NOTEPAD yazılımı gibi dosyanın içeriğini değiştirmeyecek bir kelime işlemci ile açınız.

[Program info]
Mth01
Isıkaybı Hesabı
2017

yazan kısmı,

[Program info]
MTH01
Isıkaybı Hesabı
2021

olacak şekilde değiştiriniz.


Bu bir ısı kaybı dosyası ise aşağıda ki satırlara ilerleyiniz, Kat adeti ve Yapı tipi satırlarına ulaşınız.

Kat adedi;5
Yapı tipi;Tek ev;0

Bu iki satır arasına aşağıda yazan satırı ekleyiniz. noktalı virgülden sonra ki bilgiler sizin projenizle ilgili bilgilerdir.

Kat adedi;5
BİNA YÜKSEKLİĞİ (M);22.4
Yapı tipi;Tek ev;0

Yeni sürüm MTH'ı açınız ve Dosya / Girdi komutu vererek bu dosyayı içeriye import ediniz. Yine bu ısı kaybı dosyasına bağlı bir K değer dosyanız varsa ilk önce K Değeri dosyanızı üst versiyona taşıyınız daha sonra burada anlatılanları uygulayınız.

Böylece Dosya Aç komutunda versiyon engeline takılan çok eski projelerinizi yeni sürümlerde açabilir hale geliyorsunuz.

Bir daha ki yazıda buluşmak üzere, hoşçakalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder