28 Mart 2023 Salı

Kozmik Şov : Mart 2023

 Merhaba arkadaşlar;

 



 

 

 

 

 

Bugün gökyüzünde gerçekleşen bir görsel şov ile alakalı yazmak istedik. Biliyorsunuz güneş sistemi inanılmaz bir mekanizma, sistemin kütlesinin yaklaşık %99'u zaten güneş. geri kalan kütleyi de komşu gaz devi gezegenler teşkil edilyor.

Güneş samanyolu galaksisinin kollarından birindeki rotasında saatte 830,000 km/h hızla hareket ediyor. tabi peşinden bizlerde aynı hızla hareket ediyoruz. Bu rotasyon sırasında gözle görülebilir bazı anlarda gezegen dizilmeleri dediğimiz durumlar olabiliyor. Gezegenlerin görünür ışı yansıtmaları gözlemlenebilecek açılar oluşturmaları gibi milyonlarca faktör bir anda gerçekleşiyor.

Evreni düşündüğümüzde imkansız oranların bile sık sık tekrarlandığı çok açık.

Yine böyle anlardan birine bu akşam şahit olacağız. dokuz değil ancak 5 gezegeni açık bir gökyüzü ile birlikte günbatımından 1 saat sonrasına kadar aynı görüş alanı içinde gözlemleyebileceğiz.

 


 

 

 

 

 

 

Çok sık tekrarlanmasa da bu oluşum içerisinde Merkür, Jüpiter, Venüs, Uranüs ve Mars yan yana sıralanacak. Bu şölene Ay da dahil olacak.

Bugün gün batımından hemen sonra ufka doğru bakın bu güzelliğin keyfini çıkartmak için yaklaşık 1 saatiniz olacak, iyi seyirler.

Bir daha ki yazıda buluşmak üzere.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder