18 Mart 2016 Cuma

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi

Merhaba arkadaşlar;



18 Mart Çanakkale Deniz savaşının 101. yılı hepimize kutlu olsun. Bu zaferin kazanılmasını sağlayan  aziz şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.

Bir de savaşın kazanılmasında payı olan sessiz kahramanlar var. Mecidiye tabyası ve Nusrat mayın gemisi gibi. Vefa İstanbul da bir semt adı değil sadece, her bilinçli yurttaşın içinde hissetmesi gereken bir güçtür aynı zamandı. Geleceğe güvenle bakmak isteyen toplumlar geçmişlerini unutmamalıdır.

 
 


Nusret Mayın gemisinin makus talihi ile ilgili bir iki kısa not.

TARİH: 4.10.2002 Nusrat'ın çileli yolculuğuna Yiğit TARSUS'lular son noktayı koyuyor. Yapılan ihalenin ardından Koca Nusrat 3 Parçaya ayrılıp Tırlarla Tarsus'a yola çıkarılıyor. Mesafe 27 km. Tarsus'a varış süresi 4.5 saat. Koca Nusrat kendisi için yapılan Çanakkale parkına konuyor. 8 kişilik heyet Çanakkaledeki maketini incelemeye gidiyor ve tüm kaynakları araştırıyor. Dönüşte çalışmalara başlanılıyor. Koca Nusrat orjinaline en yakın haline dönüyor. Esaret görmemiş Şanlı Türk Milletinin bir değeri olan Nusrat Mayın gemisini, Tarsuslular uçurumun kenarından alıyor. Böylece büyük bir vefasızlık son buluyor.
          
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder