31 Ekim 2016 Pazartesi

Ürün İnceleme : Daikin’den Yeni İnverterli Su Soğutmalı Soğutma Grubu: VZ Serisi

 
Daikin’den Yeni İnverterli Su Soğutmalı Soğutma Grubu: VZ Serisi

Daikin, ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Daikin’in 92 yıllık uzmanlığı ile ürettiği su soğutmalı soğutma grubunun en yeni üyesi EWWD-VZ serisi, verimlilik değerlerini en üst seviyeye taşırken, enerji tüketiminde sağladığı avantaj ile de maliyetleri aşağıya çekiyor. Daikin EWWD-VZ su soğutmalı soğutma grupları, ısıl yük ihtiyaçlarının değişiklik gösterdiği, kısmi yük verimliliklerinin çok önemli olduğu endüstriyel ve ticari uygulamalarda hassas iklimlendirme yönetimi sağlıyor. Kapasite aralığı 450 kW ile 2100 kW (Eurovent koşullarına göre) arasında değişen Daikin EWWD-VZ soğutma grupları, yeni binalar ve yenileme projeleri için ideal çözüm olarak görülüyor.
 
Yatırım geri dönüş süresi kısaldı
 
Daikin tasarımlı inverterli vidalı kompresörlerde güç tüketimi, cihazın çalışma süresinin yüzde 97’sine karşılık gelen kısmi yüklerde önemli ölçüde düşürülmüştür (Eurovent). Non-Inverter Soğutma Gruplarına göre enerji tüketiminde, CO2 emisyonu ve işletme maliyetlerinde yüzde 25 avantaj sağlarken; yatırım geri dönüş süresini de 2 yılın altına çekiyor.
 
Yüksek verim sağlayan iyileştirmeler
 
Daikin EWWD-VZ serisinde, yeni nesil yüksek verimli flooded tip evaporatör ve tek geçişli kondenser dizaynı ile yüksek ısı transfer performansı elde ediliyor. Emiş ve deşarj hatları, soğutucu akışkan basınç düşüşlerinin minimize edilmesi için özel olarak tasarlanan EWWD-VZ serisi, basınç düşüşündeki iyileştirme, yoğuşma sıcaklığını düşürerek sistemin daha verimli çalışmasını sağlıyor. Daikin EWWD-VZ soğutma grupları minimum yüke tam inverter kapasite kontrolü ile inerken, bu özelliği sayesinde mekanik boşaltma yapan inverterli cihazlara göre daha yüksek verim sunuyor.
 
Yazının devamını okumak için lütfen [burayı] tıklayınız.
 
Kaynak : TesisatMarket Dergisi
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder