31 Aralık 2018 Pazartesi

Hidrofor ve Pompa Kütüphane Oluşturucusu

Merhaba arkadaşlar;










2018 yılına veda ettiğimiz bugünlerde MTH ailesi olarak size yeni bir Tool kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. MTH yazılımını oluşturan modüllerden bir tanesi olan MTH için Proje Hesapları yazılımında hesaplar sonrasın ürün de seçilebiliyor.

Seçilen ürünler arasında Kazan, Brülör, Açık/Kapalı tip genleşme depoları olduğu gibi Sirkülasyon pompaları ve Hidroforlar da mevcut.

Kazan, brülör ve diğer cihazların nomimal kapasiteleri girilerek oluşturulan ürün seçim kütüphanelerinde Sirkülasyon pompası ve Hidroforlar için durum biraz karışık. Bu cihazların debi/basma yüksekliği abakları taranarak kapasite eğrisi üzerinde 5 nokta belirleniyor. Diğer olası noktalar bu 5 noktanın oluşturduğu eğri üzerinden enterpolasyon ile tespit ediliyor.

Yeni tanıtacağımız Hidrofor_edit yazılımı bu pompa listesinin ve basma yüksekliklerinin bulunmasında sizleri çok rahatlatacak bir tool'dur.

















Bu yazılım ile kütüphanelerin oluşturulması sırasında vakit kaybının önüne geçecek ve yüzlerce sirkülasyon pompası ve hidroforu saniyeler içinde sisteminize ekleyecebileceksiniz.

Çalışma prensibi oldukça basittir. Öncelikle abağı ekrandan prt-scr tuşu ile clipboard'a kopyalıyoruz. Minimum debi ve basma ile Maksimum debi ve basma değerlerini abak üzerinden okuyarak yazılımda ilgili yerlere yazıyoruz. Browse "..." tuşu ile abağın sınırlarını işaretliyoruz. Bu işlem ile sınırlar kalın bir kırmızı renkli dikdörtgen içine alınıyor.

Bu aşamadan sonra herhangi bir text editörden veya direk üretinin pdf. kataloğundan bu abağın desteklediği ürünlerin tip listesini yine copy/paste yöntemi ile clipboarda alarak Paste tuşu ile ilgili listeye aktarıyoruz.

Abağın desteklediği tüm tipler ile dolan listede 5 adet debi ve basma kolonu mevcuttur. Listenin altında yer alan Döngü Başlat tuşu ile tüm listenin satır satır ilerleyerek sizden 5 adet nokta işaretlemeniz istenecektir.

Gerekirse başka bir abak seçimi ve yeni sınır değerler tespiti bu sırada yapılabilir. Monofaza/Trifaze üretim gamlarını dikkate alarak belirlediğiniz bir satırın kopyasını  Aynısı tuşu ile listede çoğaltabilirsiniz.

Listeye veri girişi bittiğinde Listeyi kopyala tuşu ile tüm listeyi clipboarda'a alarak Sirkülasyon pompası veya Hidrofor kütüphanesine yapıştırabiliriz.

İlgili uygulamayı ve örnek tip listesi ile örnek abakları edinmek için lütfen [burayı] tıklayınız.

Yeni sene ile birlikte süprizlerimiz devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder