13 Aralık 2018 Perşembe

Kütüphaneler : Şehir bilgilerinin düzenlenmesi

Merhaba arkadaşlar;










Bugün ki yazımızda MTH paket yazılımı dahilinde ki şehir bilgilerinin düzenlenmesi konusuna bir bakış yapacağız. Şehir kütüphaneleri proje tasarımlarında ki kritik bir süreç olan Dizayn bilgileri aşamadında kullanılıyor:

Bundan önce ki dönemlerde şehir bilgileri ve yazılım içerisinde ki bir çok bilgi MS Access ve MS Excel formatında sizlere sunuluyordu. Bu kütüphane çeşitliliğinden maksat elinizin altında ki en basit uygulamaları kullanarak kütüphaneleri manüpile etmek idi. Ekleme, çıkartma ve değişiklik yapmak için MTH harici uygulamaları kullanabileceğiniz gibi MTH bünyesinde yer alana kütüphane düzenleme penceresini de kullanabilirsiniz.








Seçenekler ana menüsünden Kütüphaneler komutu ile ulaşacağınız dialog penceresinden Düzenle komutunu vererek Şehir bilgileri düzenleme penceresine erişebilirsiniz.

Açılan dialogbox içerisinde Kütüphane adı açılır listesinden hedef kütüphanenizi seçiniz. Daha sonra 
alan adı açılır listesinden cities alanını seçerek MTH bünyesinde seçtiğiniz kütüphanenin desteklediği tüm şehirleri ekranda görebilirsiniz.



Liste kütüphanenin desteklediği tüm şehirler ile dolduktan sonra değiştirmek istediğiniz şehri ve değeri listeden bulup üzerine fare yardımı ile tıklıyoruz. Bu değeri değitirdikten sonra <enter> tuşunu kullanarak bu değerin kütüphane tarafından tanınmasını sağlıyabilirsiniz.

Yeni bir şehir ekleme için penceresnin sol alt köşesinde kalan Yeni satır tuşunu kullanın. Bu işlem ile listenin en alt satırında bilgi girmeniz için bir satır oluşturulacak. Yeni şehrinizin adını ve diğer tüm iklim verilerini ilgili sütunlara yazarak <enter> tuşu ile ilerleyiniz.

Çıkış tuşu ile pencereyi kapatarak işlemlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Bir daha ki yazıda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder