26 Aralık 2018 Çarşamba

Ürün inceleme : Caleffi Emniyet Ventilleri

Caleffi Emniyet Ventilleri 
Caleffi Emniyet Ventilleri hammaddenin sıcak baskı aşamasından ürün son haline gelene kadar Caleffi’nin kendi tesislerinde işlenir; her bir ürün tüm süreç boyunca kalite kontrolden geçerek üretilir.

Genel
311, 312, 313, 314, 513, 514, 527 EST ve 530 serisi Emniyet Ventilleri Caleffi S.p.A. tarafından, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği Konseyi tarafından basınçlı ekipmanlarla ilgili üye ülkelerin uyumlaştırılması için oluşturulan 2014/68/EU Yönergesi ile belirlenmiş temel güvenlik gereksinimlerine uygun olarak imal edilir.

İşlev
Emniyet ventilleri tipik olarak ısıtma sistemlerinde bulunan kazanlar, konut tipi sıcak su depolama sistemleri ve genel olarak su sistemlerinde basıncın kontrol edilmesi amacıyla kullanılır. Ayar basıncına ulaşıldığında vana açılır ve basınç atmosfere tahliye edilerek sistemdeki basıncın kazan ve sistem bileşenleri için tehlikeli seviyelere yükselmesi önlenir.

Çalışma prensibi
caleffi emniyet ventili calisma prensibi
İç mekanizmadaki yaya (2) karşılık gelen obtüratör (1), ayar basıncına ulaşıldığında yükselir ve çıkışı tamamen açar. Ayar basıncı sistemde izin verilen maksimum basınca göre seçilir. Çıkış bağlantısı (3) çapı, deşarja yardımcı olmak için sistem bağlantı çapı ile aynı ya da daha büyüktür. Basınç düşerken, karşıt tepki olarak vana sahip olduğu ayar toleransları içinde yeniden kapanır

Yazının devamı için lütfen [burayı] tıklayınız.

Kaynak : Tesisat Market Dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder