Merhaba arkadaşlar;
MTH paket yazılımı ile ilgili güzel bir güncellemeyi paylaşmak istiyoruz bugün. MTH Modüleri içerisinde önemli bir yere sahip Proje Hesapları programında Isıtma/Soğutma boru çapı ve basınç kaybı penceresi yapısına ek bir özellik kazandırdık. Boru çapı basınç kaybı hesaplanmasına imkan tanıyan bu pencere proje hesapları modülünün önemli adımlarından bir tanesidir.
Boru çapı basınç kaybı hesabı MTH için Proje hesapları modülü içerisinde önemli yer tutan hesap disiplinlerinden bir tanesi. Çok detaylı olarak hazırlanan boru çapı basınç kaybı hesabı optimize edilerek, istenilen akışkanlar için istenilen boru tip ve cinslerinde hesap yapabiliyor. Yazılımın kurulumu ile birlikte akışkan olarak su ve çeşitli boru standartları kullanıcıya sunuluyor.
Boru çapı basınç kaybı hesabı yöntemlerinden bir tanesi olan hız düşümü yöntemi ile kendinden dengelenmiş ve ilgili yüklere uygun seçilen su hızları ile balanslı bir tesisat hesabı yapılabiliyor. En uygun hız ve çaplarla meydane gelen bu hesaplar içerisinde boru basınç kayıpları da otomatik olarak hesaplanıyor.
Tanıtacağımız güncelleme ile beraber özellikle kat istasyonu gibi yeni uygulamalarda meydana gelen extra debileri yazılıma tanıtarak boru çapı basınç kaybı hesabı yapabiliyorlar, bundan önceki dönemlerde ısıl yüklere göre hız ve çap tayini yapılıyordu. Özellikle kat istasyonu gibi, kullanım suyu ve diğer ihtiyaçlar içinde debi ihtiyacı meydana geldiğinde yazılıma extra olarak debi bilgisi dikte edilmesinin yolu bu güncelleme ile birlikte açılmış oldu. Daha önce Boru çapı hesap sekmesinde kalan debi kutucuğu bu sekmeden alınarak debi bilgileri sekmesine taşındı ve veri girişi yapılabilir hale getirildi. Bu sayede kullanıcılar bir hattı belirlerken ısıl yükler yerine sadece debiyi yazılıma tanıtabilir hale geldiler.
Bu güzel güncellemeyi edinmek için Güncelleme sihirbazını kullanabilir veya MTH için ayrılan güncelleme linkine web sitemizden ulaşabilirsiniz.
Bir daha ki yazıda buluşmak üzere, hoşçakalın.
Mekanik Tesisat ile ilgili tüm bilgi birikimi ve yeni öğrendiklerimizi sizlerle paylaşıyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Merhaba arkadaşlar; Bu yazımızda kapalı genleşme deposu kullanılan sistemlerde emniyet ventili seçimine değineceğiz. DIN 4751 standard...
-
Merhaba Arkadaşlar; Bugünki yazımızı MTH kurulumu ve USB cihaz olan donanım kilidinin sisteme tanıtılmasını konusuna ayırdık. MTH kurulu...
-
Merhaba arkadaşlar; Bugünkü yazımızda EN 13445 normunda 11 bar basınç altında çalışan bir hava tankı proje tasarım sürecini paylaşmak is...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder