19 Ekim 2017 Perşembe

Windows Update : Dış veri tabanı hatası

Merhaba arkadaşlar;













Bugün ki yazımızda son yayınlanan Windows güvenlik güncelleştirmeleri ile beraber ortaya çıkan kütüphane erişim aksaklığından ve çözüm yollarından bahsedeceğiz.

Bildiğiniz üzere MTH yazılımları kullandıkları veri kütüphanelerinde çeşitli kaynaklardan okuma yapıyor, bunların başında MS Access (.mdb) ve MS Excel (.xls) dosyları geliyor. Bu çeşitliliğin amacı zaten bir hayli fazla olan veri kütüphanelerinde sizlerin en kolay erişim yapabilmenizi sağlamaktır.

Son yayınlanan Windows güvenlik güncelleştirmeleri ile beraber artık MS Excel (.xls) dosyaları kapalı durumdayken veritabanı (database) olarak kullanılamıyor. Özellikle MTH için K Değeri Hesabı city_izoder.xls ve ts825_material.xls dosyaları başta olmak üzere MTH için Radyatör ve FC seçimi yazılımında ki tüm Radyatör ve Fan-Coil kütüphane dosyaları bu durumdan etkilenmiş durumda.











İlgili yazılımlarda .xls türünde kütüphaneler açılmak istendiğinde (1) dış veritabanı sürücüsünden beklenmeyen hata başlıklı bir hata mesajı ile karşılaşacaksınız.

Bu problemi gidermek için 2 pratik ve 1 yapısal çözümümüz var. işte çözümler.



1. Pratik çözüm:

Windows 10 üzerinde KB4041676 güncellemesini sağ tuş ile tıklıyarak Kaldır komutu veriniz.
Windows 7/8 üzerinde KB4041681 ve KB4041678 güncellemelerini sağ tuş ile tıklıyarak Kaldır komutu veriniz.

Windows update'lere ulaşmanın en kolay yolu Windows arama kutusuna Windows update yazmak veya Control panel / Programs / Programs and Feautures / Installed Updates yolunu kullanmak.



2. Pratik çözüm :
Kullanmak istediğiniz .xls kütüphanelerini MTH üzerinde açmadan önce Excel uygulamasında açınız.


3. Yapısal çözüm :
MTH R2017 kullanıcıları için tüm .xls dosyaların .mdb formatında yayınlandığı yeni kütüphane setini ücretsiz download etmek için MTH Güncellemeler sayfasına ulaşınız.


Yeni çözüm yöntemleri ortaya çıktıkça bu makalemizi güncelleyeceğiz.

Bir daha ki yazıda buluşmak üzere, hoşcakalın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder