6 Mayıs 2011 Cuma

Ürün İnceleme : TROX'tan Belgeli Yangın Damperleri

 

Yangın damperleri test ve onay gerektiren ürünlerdir. Hem global hem de lokal standart ve şartlara uygun olarak üretilmeleri gerekmektedir. Böylece yangın damperlerinin foksiyonu ve güvenilirliği belgelenmiş olacaktır. EN 1366-2 standardına göre test edilmiş TROX yangın damperleri, havalandırma sistemlerinde sistemin bir bölümünde yangın çıkması durumunda diğer bölümlerini alevden, dumandan ve ısıdan izole etmek amacıyla kullanılır. Hava akış yönünde veya hava akışına zıt yönde monte edilebilir. Damper klapesi yangın kompartımanları arasında ısı geçişini engellemek için minimum 4 cm kalınlığında izolasyon malzemesinden üretilmektedir.

Yangın damperleri, 72 °C ergiyen sigortalı ya da servomotor ile tahrikli olarak üretilmektedir. Damper servomotorları 24V ya da 230V yay geri dönüşlüdür. Emniyet açısından servomotora entegre 72 °C sıcaklıkta otomatik olarak kapanmayı sağlayan ETR (Electrical Thermal Release) mekanizması da bulunmaktadır. Yangın damperlerinin servomotorları uzaktan kumanda edilebilir ya da bir duman dedektörü ile de kapatılabilir. Ergiyen sigortalı damperlerde damper açık-kapalı pozisyonunu gösteren switchler ilave edilebilir.

Dikdörtgen yangın damperleri 200*100 mm?den başlayarak 1500*800 mm?ye kadar üretilmektedir. Flanş flanşa yatay ya da dikey montaj mümkündür. Damper flanşına entegre edilebilen dairesel boğaz elemanı, kapama menfezi gibi opsiyonel aksesuarlar mevcuttur.

TROX, yangın ve dumandan korunma alanında oldukça geniş bir ürün grubuna sahip olup, dikdörtgen yangın damperinin yanında, dairesel yangın damperleri, gemici tip yangın damperleri, duman damperleri, duman dedektörleri ve özel ürünler de ürün gamında yer almaktadır. Opsiyonel olarak pnömatik ya da ex-proof motor alternatifleri de mevcuttur.

 

Kaynak : TesisatMarket Dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder