27 Ekim 2016 Perşembe

Güncel : Toplu Açılış ve Trafik Kazaları Ana Haber Bülteni

Merhaba Arkadaşlar;



Uzunca bir süredir halkın neredeyse tek haber alma imkanı olan Ana Haber bültenlerine alıcı bir gözle bakıyorum. Malumunuz Türkiye de media halkı yönlendirme görevini layıkı ile yapıyor. Aslında Gazete ve TV lerin olaylara tarafsız bir gözle bakıp sadece haber yapması gerekiyor. Ne yazık ki hep şikayet ettiğimiz Sağlığın sektöre dönüşmesi, eğitimin sektöre dönüşmesi hatta adaletin bile sektöre dönüşmesi karşısında belki de tek dayanağımız olan Basın da sektöre dönüşmüş durumda, parayı veren (yada güçü elinde tutan) düdüğü çalıyor.

Basın özgürlüğü, Yayın kalitesi (HD olarak değil tabi, içerik olarak) ayrıca irdelenmesi gereken konular. Bugün ki paylaşımımda -belki de olmadığı için- içimizi ferahlatıcak gelişme ve olayları es geçerek ikinci haberinden itibaren trafik kazası, hırsızlık haberleri veren gazetelerin 3. sayfa haberleri dediğimiz kalitede yayınlar yapan ana haber bültenleri var.

Bilinçli olarak Türk halkının yaşama sevincine indirilen bu darbelerin dozu ve süresi gittikçe artıyor. Allahtan bir iki toplu açılış töreni oluyorda ana haber bültenleri küllüm 3. sayfa haberi vermekten kurtuluyor. TV kanallarının bakış açıları, sahipleri, tarzları ayrı da olsa tek bir konuda anlaşabiliyorlar. Süresi 3 saati bulan ajitasyon diziler, ondan önce yine 3-4 saatlik evlendirme, vb.  programlar ile ev halkı kadın, erkek, çocuk demeden yaşına bakmadan uyuşturuluyor.

Sağlıklı toplumsal hayatın olmazsa olmazı duru düşünce ve davranışlar bu şekilde TV eliyle yönlendiriliyor. Bir tanıdığım geçenlerde evdek ki TV sini satmış ve aile yaşantısına, çocuklarına olumsuz göndermeleri durmadan, usanmadan, gün geçtikçe dozunu arttıran bu yayınları evine sokmama kararı almıştı. Kendisini tekrar tebrik ediyorum.

Ana haber bültenlerinin amiral gemisi olduğu bu operasyonların da kanal sahipleri ve program yapımcıları tarafından en kısa sürede reddedilmesi diliyoruz.

Bir daha ki yazıda görüşmek üzere, hoşçakalın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder