16 Şubat 2022 Çarşamba

MTH Yenilikler

 Merhaba arkadaşlar;



 

 

 

 

MTH Paket yazılımı son sürümü olan R2022 içerisindeki yenilikler ve iyileştirmeler ile ilgili detaylı bilgileri paylaşacağımız yazı dizimizde bugünü MTH için Isı Yükü Hesabı yazılımında iç sihirbazı geliştirmesine ayırdık.

MTH Isı Yükü Hesabı yazılımında pratik olarak ısı yükü ve maksimum zaman bulmak çok kolay. Bunun için yazılımın size sağladığı faydaları kullanmak ve veri girişi pencerelerinde eksik bilgileri doldurmanız yeterli. Zor ve karmaşık bir süreç olan ısı yükünün yanı soğutma ve ısıtma yüklerinin bulunması bu aşamadan itibaren kolay ve hızlı oluyor.

Yazılımın AVM, Otel, İş merkezleri veya endüstriyel tesisler için ısı yüklerini saniyeler içinde bulması güzel bir özellik, konut ve birbirine benzeyen mahallerin çok olduğu binalarda iç yükleri tekrar tekrar girmek yerine iç yük ekle/çıkart sihirbazı size çok yardımcı oluyor. Yeni bir özellik olarak iç yüklerle ilgili bilgilerin el ile girilmesine de artık gerek kalmıyor.

Dizayn bilgilerine eklediğimiz yeni bir özellik ile, Dizayn bilgilerinin tespit edilmesinden sonra pencereyi kapatmadan önce projesini yaptığımız binanın hangi kategoride olduğunu açılır listeden seçiyoruz. Bu aşamadan sonra yazılım iç yükler, yük grafikleri, bölgemele ve tesisat bilgileri değerlerinin otomatik olarak projeye ekleneceği mesajını veriyor.

 

Bu işlemden sonra, seçtiğimiz bina tipinin desteklediği İnsanlar ve Aydınlatma yükleri, Yük grafikleri ve Bölgeleme ile Tesisat bilgileri projemize otomatik olarak ekleniyor.

 

Desteklenen bina tipleri aşağıda ki resimde bulunan değerler ile projenize eklenir.

[Type of buildings] başlığı altında bulunan bina tipleri sizin tarafınızdan özelleştirilebilir veya bu bilgilere ek yapılabilir. Her yeni yapılan ek ile birlikte dosya devamında ilgili binanın [Konut] örneğine benzer bir başlık ile özelliklerinin açıklanması gerekiyor. Bu özellikler içinde İnsan yükleri grafiği, Aydınlatma yükleri grafiği, Bölge adı, Tesisat bilgileri hazır dosyası ve İnsan değerleri ile Aydınlatma değerleri belirtilmeli.

Bu sihirbaz vasıtası ile dizayn bilgilerinden hemen sonra Yük zamanı ve ısı yükü penceresine geçilebilir ve Projenize ait soğutma yükü değerleri saniyeler içinde bulunur. Sadece R2022 kullanıcılarımızın ücretsiz edineceği bu güncelleme ile soğutma yükü analizi daha kolay ve hızlı yapılabilecek.

Bir daha ki yazıda buluşmak üzere, hoşçakalın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder