6 Nisan 2023 Perşembe

MTH Yenilikler : Proje Hesapları modülüne Birim Değişimi Desteği

Merhaba arkadaşlar;

 



 

 

 

 

Bugün ki yazımıza güzel bir gelişmeyi paylaşarak başlamak istiyoruz. Biliyorsunuz uzunca bir süredir MTH'ın destekleyen modüllerinde yazdırmada birim çevrimi desteği sunuluyordu. Yani tüm MTH hesaplarınızı SI birim sisteminde yapıyorsunuz, projelerinize rapor ekleme kısmında ise dilediğiniz birim sistemde sonuçları listeleyebiliyorsunuz.

Belli modüllerde geçerli olan yazdırmada Birim sistem değişimi özelliği MTH için Proje hesapları modülüne de eklenmiş durumda.Özellikle ısıtma/soğutma boru çapı hesabı ve kullanmak sıcak su/soğuksu boru çapı hesabında birim çevrim değişimi yapılarak hesaplara eklenebilir.

 

Bu seçim ile beraber SI birim sisteminde hesaplanmış bir çalışmanın proje çıktıları MKS veya British gibi kullanıcının tercihine kalmış birim sistemlerden biri seçilerek alınabilir. Birim sistemleri tablosu her modülün kendi .ini dosyası içerisinde 

[Unit converts] 

başlığı altında listeleniyor. SI birim sistemine çevrim katsayıları barındıran bu tabloda kullanıcı dilediği sayısal büyüklük için bir çevrim katsayısı, bu katsayıyı niteleyen bir birim ve bu birimin kullanacağı sayısal gösterim (digit prefix) değerini de tanımlayabiliyor.

 

Çevrim tablosuna baktığımızda hesap raporlarında yer alan birimlerin karşılıklarının diğer birim sistemlerde ki çevrim katsayıları ile ifade edildiğiniz görüyoruz. Çevrim katsayısı dışında eğer bir formül vasıtası ile çevrilmesi gereken değerler varsa yine burada orjinal birim sistemi değerini x olarak adlandırıp her bir matematiksel işlemi bir parantez içine alacak şekilde ardışık bir formül yazabilme imkanına sahibiz.

Örnek vermek gerekirse C değerini F değerine çevirmek için F=((x*1.8)+32) formülünü çevrim katsayısı yerine kullanabiliriz.

Yine aşağıda farklı birim sistemler ile rapor oluşturulmuş çıktı örneklerini bulabilirsiniz.


Yeni güncellememizi sadece R2023 kullanıcıları edinebilecek. Tüm arge süreçleri ve teknik desteğe ulaşmak için hemen şimdi MTH R2023 sürümüne [burayı] tıklayarak terfi edin.

Bir daha ki yazıda buluşmak üzere hoşçakalın.






 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder