6 Mart 2024 Çarşamba

MTH Yenilikler : U Değeri Hesabı Yeni Kütüphane Sekmesi

 Merhaba arkadaşlar;

 

 

 

 

 

Bugün ki yazımızda MTH modüllerinden en çok kullanılanlardan biri olan MTH#1 için U Değeri Hesabı yazılımı içinde ki bir gelişmeden bahsedeceğiz. Bildiğiniz üzere R2024 sürümü ile birlikte tüm modüllerde bir çok yenilik ve özellik kullanıcıların hizmetine sunulmuş oldu. Bunlardan bir tanesi olarak U Değeri Hesabı modülü içinde ki bir yeni kütüphane sekmesi özelliğinden bahsetmek istiyoruz.

 

Bundan ömceki dönemlerde Hesap penceresi üzerinde kullanılan yapı malzemelerinin teknik özelliklerinin bulunduğı çeşitli kütüphaneleri basındıran bir kütüphane penceresi bulunuyordu. Hesap penceresi ile birlikte hareket eden bu yüzer pencere, hesap pencere ile birlikte açılıyor ve hesap penceresi ile birlikte kapanıyordu.

 

 

Yeni gelen özellik ile birlikte yüzer kütüphane penceresi yerine, Hesaplananlar penceresi üzerine yerleştirilen düşey sekmeler ile  kütüphaneler artık devamlı göz önünde olacak. Hesaplananlar penceresi bir nevi hesaplanmış ısı iletim katsayıları ve hesaplar sırasında kullanılan yapı malzemeleri teknik bilgilerini bir arada barındıracak.

 

Bu geliştirme ile birlikte yazılım açılır açılmaz desteklenen kütüphanelerden biri ile pencere doluyor ve sürükle-bırak işlemleri için müsait bir ortam oluşuyor. Kullanıcı hesap penceresini açarak istediği yapı malzemelerini sürükle-bırak yöntemi ile hesap içeresine dahil edebiliyor. Dilerse Listeye seç tuşunu kullanarak aktif hesap penceresinde hesabın en altına ekleme yapabilir.


 

Çok pratik ve hızlı bir şekilde yapı malzemeleri dizili yapıldıktan sonra gerekli proje değişiklikleri malzeme kalınlıkları gibi. hızlıca hesap penceresinde sonçlanıp ısı iletim katsayısı diğer modüllerde kullanılmak üzere hazır hale geliyor.


Konu ile ilgili bir videoda hazırlıyoruz.  [Youtube] kanalımızdan izleyebilirsiniz.

 








U Değeri hesapları ve seçimi ile ilgili en başarılı çözümü, piyasalarda 30. yaşını kutlayan, Türkiyenin ilk ve tek profesyonel ısıtma kilma soğutma hesap yazılımı MTH Paket içinde bulacaksınız. MTH Paketini yakından tanımak ve projelerinizde aradığınız kesin, hızlı, güvenilir çözümler için [burayı] tıklayınız..

Bir dahaki yazıda buluşmak üzere, hoşçakalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder